Geschenk in bloei

Mijn zus stuurde me gisteren een foto door via WhatsApp. Een foto van een boom die voor ’t eerst in bloei stond, met de vraag of ik wist welke boom dat was.

Natuurlijk wist ik dat.

Het was Parrotia persica. Ik heb jaren geleden een jonge Parrotia cadeau gekregen van Ludo. Die had hier nog niet gebloeid. Maar na de boodschap van mijn zus ben ik dus toch maar eens gaan kijken buiten.

En ja hoor. Die staat dus hier ook in bloei. Voor de allereerste keer.

Planten die je cadeau krijgt van bevriende tuiniers of familieleden geven wat mij betreft een speciale toets aan de tuin. Deze boom dus ook. Hij is nog lang niet uitgegroeid tot het prachtexemplaar zoals bij Ludo in de tuin, maar dat kan nog komen.

15 gedachten over “Geschenk in bloei

  1. Ik heb dat ‘Perzisch Ijzerhout’ eens opgezocht, want dacht dat die bloesems automatisch fruitbomen betekent (absolute leek die ik ben). Neen, dus.
    Die bomen zouden 7 tot 8 meter hoog kunnen worden? Ferme beesten!!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: