Terug van weggeweest

Zoals ik hier vorig jaar al aangaf, heeft de populatie van de dagpauwoog met de droge zomer van 2018 een flinke knauw gekregen. Terwijl het enkele jaren geleden nog de meest courante vlinder in Vlaanderen was, leek de vlinder eind 2018 en gedurende 2019 bijna verdwenen (eerste waarneming van 2019 in mijn tuin was in augustus).

De voorbije weken zie ik hier terug enkele dagpauwogen. Wanneer ik het aantal waarnemingen bekijk op waarnemingen.be, zie ik dat er gedurende de 10 eerste (druilerige) dagen van juli al bijna evenveel exemplaren zijn geteld als vorig jaar gedurende de volledige maand. Het lijkt erop dat de soort zich dus redelijk snel herstelt van die droogteschok…

7 gedachten over “Terug van weggeweest

  1. Ik dacht gisteren ook heel even dat ik er ene zag vliegen, maar ‘t was een atalanta. Vorig weekend wel twee bonte zandoogjes die elkaar het hof aan ‘t maken waren en daarbij regelmatig rond mijn hoofd kwamen fladderen. Zo grappig 🥰

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: