Legioen

Drie weken geleden nam ik een hele serie stekjes van in totaal 15 aangekochte lavendelplanten. Doel is om toch in totaal een 80-tal planten over te houden aan deze operatie, die dan de huidige ondermaats presterende lavendel in de voortuin zullen vervangen. Ik besef dat een deel van deze stekjes eigenlijk wat te klein zijn om veel succes te hebben, maar zelfs wanneer ik 50% succes heb met deze stekjes, heb ik nog voldoende planten.

En dat lijkt wel snor te zitten, want ik zie dat een aantal stekjes begint te groeien. Over twee of drie weken ga ik de stekjes oppotten in aparte potjes, zodat ze plantjes volgend jaar de ‘oude’ lavendel kunnen vervangen.

DS1_6229

Ik stekte tegelijkertijd ook nog wat andere planten…De strafste van allemaal is de Salvia, die drie weken na het stekken al verdubbeld is in hoogte en sinds midden vorige week in bloei staat.

DS1_6231

16 gedachten over “Legioen

  1. Wat leuk, die bakken met al die babyplantjes!
    De temperatuur moet voor deze jonkies niet te hard naar beneden gaan, want daar houden ze niet van. We hebben wel écht herfstweer nu. Ik ben er nog niet aan toe.
    Hartelijke groet van Zem.

  2. Inderdaad, een heel leger plantjes heb je daar! ‘k Zou het toch ook eens willen proberen met mijn Agastache ‘Blue Fortune’…
    Het stekje van de Lonicera Fragrantissima wordt hier goed in ‘t oog gehouden 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: