Geur

Op een lijstje van sterk geurende tuinplanten trof ik Abelia triflora aan. Een plant die niet kende, maar verwant aan de vrij algemene Abelia grandiflora. Zou voldoende winterhard moeten zijn en een zeer goede drachtplant voor insecten. Mijn favoriete boomkwekerij had nog een exemplaar van de plant op voorraad, en dus kreeg deze een plekje toegewezen langs het tuinpad.

De eerste bloemetjes gaan nu open, altijd spannend, want geur is iets persoonlijks. Zelfs met enkele, kleine bloemetjes is de geur redelijk aanwezig en lekker, maar die geur is niet direct een geur die ik met bloemen associeer. Ik kan de geur echter niet toewijzen…

3 gedachten over “Geur

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: