Paeonia ‘Early Windflower’

Ik heb iets met Pioenen. Ze stralen nostalgie uit en groeien probleemloos op mijn zware leemgrond. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijk uitziende cultivars of botanische variëteiten. Veel mensen zeggen dat de planten te kort in bloei staan en het blad daarna snel lelijk wordt, maar ik ben het daar dus niet mee eens.

DS1_4643

Deze Paeonia ‘Early Windflower’ kon ik vorig jaar aanschaffen in Beervelde. Het is een kruising tussen Paeonia emodi en Paeonia veitchii. Het is één van de vroegst bloeiende pioenrozen, met zeer mooi blad. De plant doet het hier uitstekend en bloeit nu voor ’t eerst. Net zoals de meeste andere botanische pioenen lijkt deze iets minder formeel te groeien.

6 gedachten over “Paeonia ‘Early Windflower’

  1. op onze zandgronden wegen de mindere puntjes die je hier opsomt toch door. vandaar dat ik het hou bij de 2 planten die hier staan. Hun bloei is echter zo van korte duur, dat ze vaak al weg zijn voor dat ik het door heb.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: