Geluid

De groene kikkers kwaken hier nu dag en nacht in koor, en maken een hels kabaal. Niet iedereen kan dat even goed waarderen, zeker nu veel mensen door het warme weer met vensters open slapen.

Vandaag ook voor de eerste keer salamanders in de vijver gespot. Volgens mij minstens drie exemplaren, Kleine watersalamanders. Ik vind het ronduit fascinerend hoe al die dieren op nog geen jaar tijd in mijn vijver terecht komen.

DS1_4591

DS1_4593

10 gedachten over “Geluid

  1. Kikkers heb ik nog nooit in onze (zwem)vijver gezien. In de tuin hopt wel regelmatig een bruine kikker voorbij, maar de kraamkamer daarvan is waarschijnlijk het ven in de tuin van de achterburen.
    Padden daarentegen zoeken onze vijver wel op, maar vooral salamanders, veel salamanders… Het hoogste aantal dat ik ooit op één ogenblik geteld heb is 17, maar dat is allicht een onderschatting. Als we bladeren of slib uit de vijver vissen, wordt er dus altijd flink gecontroleerd op aanwezigheid van amfibieën. Ook kleine watersalamanders hier…

    1. Twee weken nadat er water in de vijver zat, tekende de eerste groene kikker present. Ondertussen zitten er twee volwassen en een tiental jonge groene kikkers in de vijver.
      17 salamanders, zo ver ben ik nog niet.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: