Water

Dat het al enkele maanden droog was, was duidelijk. De voorbije week zou het veel gaan regenen. Ik zat de hele week in ’t buitenland voor ’t werk, en merkte vanop afstand (via buienradar en een naburig online weerstation) dat er relatief weinig regen was gevallen.

Toen ik vrijdagavond thuis kwam gaf de pluviometer een teleurstellende 9 mm regen aan. Een druppel op een hete plaat en onvoldoende om de droogte van de voorbije weken weg te werken. Hooguit voldoende om de tuin de voorbije week niet verder uit te laten drogen.

Het kmi voorspelde nog wat regen voor zaterdagmorgen, maar daarna zou alles weer warmer en droger worden. Toen ik vanmorgen wakker werd, merkte ik tot grote tevredenheid dat het flink aan ’t regenen was. Het is daarna zowat heel de dag blijven miezeren, met in totaal al 18 mm neerslag vandaag. De regenwaterput is daarmee nog lang niet vol, maar de grote droogte is daar wel even mee weggewerkt.

De mensen die op Rock Werchter zitten, zullen er niet direct van genieten, maar ik ben best wel in mijn nopjes. De planten in de tuin ook. Ik hoop van harte dat het bij alle volgers van mijn blog ook flink heeft geregend vandaag (want ik hoorde vanmorgen zeggen dat het in West-Vlaanderen nog steeds bijna niet zou geregend hebben).

DS1_3011

19 gedachten over “Water

 1. In West-Vlaanderen heeft het inderdaad nauwelijks geregend: onze pluviometer klokte deze morgen af op een zeer teleurstellende 5 mm. Vandaag was het eens te meer zonnig en droog.

 2. In West-Oost-Vlaanderen 🙂 werd ik vannacht ook wakker van een stevige bui en vanmorgen was het ook gezapig aan het regenen. De combinatie van die natte en een groot dak maakt dat mijn regenput meer dan genoeg gevuld is om met een gerust hart op reis te gaan wetende dat de house sitter niet zonder WC/wasmachine/plantenwater zal vallen.

 3. Hier in het Hoge Noorden hebben we de laatste dagen meer dan 40 mm regen gehad.
  De planten stonden er glimlachend bij.

  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  1. Vandaag 5 mm, meer niet. Maar de droogte is hier na vorige week toch een beetje ‘weg’. De waterputten zijn nog altijd niet volledig gevuld iig,
   Ik heb de indruk dat het in de ‘Vlaanders’ flink heeft geregend vandaag?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: