Eerste Gezicht Jaargang 5 / Juli

2 Juli 2017. Gisteren was het te nat om de foto’s te maken, dus met een dagje vertraging gefe ik nog eens een overzicht van hoe de tuin erbij staat.

Voortuin.

In de voortuin is het nu volop zomer. Verbena bonariensis en Verbascum chaixii voeren hier het hoge woord. Ondanks de droogte ziet alles hier er nog erg frisgroen uit, ook al baadt dit deel van de tuin de hele dag in de zon.

Let er ook eens op hoe de ramler ‘tentakels’ aan ’t maken is, die plant was helemaal tegen de muur geleid, en start na de bloei enthousiast te groeien. Alle rossige afval rond de taxushagen is snoeiafval van die taxushagen dat ik nog eens moet opruimen. Door een overschot aan taxussnoeisel is er dit jaar geen ophaling van het snoeiafval, en dus heb ik ook wat minder moeite gedaan om het allemaal op te ruimen.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

In de nectartuin is dit jaar heel wat veranderd, en dat zie je ook wanneer je deze foto vergelijkt met die van vorig jaar.Helemaal tevreden ben ik nog zeker niet, maar de plantjes moet ook nog de tijd krijgen om zich te settlen.

Springen het meest in het oog op deze foto : Aster radula ‘August Sky’ in volle bloei vooraan, en het prachtige frisgroene loof van perzik ‘Benedicte in ’t midden van de foto’. De boswilg die tot tegen de grond werd terug gesnoeid twee maanden geleden is ondertussen opnieuw bijna 2 meter hoog  (net achter de aster).

De Geranium maccrorhizeum die in dit hoekje als bodembedekker fungeert heeft wel behoorlijk wat last gehad van de droogte en warmte, maar op termijn wordt het stukje vooraan toch ingenomen door enkele heesters. Vooraan links zie je een Vlinderstruik, die het zicht op termijn waarschijnlijk zal belemmeren.

Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Rond het terras is staat er heel wat in bloei, vooral in ’t geel. Helemaal vooraan op ’t terras staan drie tomatenplanten, die overbleven van een plantenruilbeurs. Ik ben nu dus officieel moestuinier. Een rijke appeloogst in de appelaar…

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Hier zie je al heel wat beter het effect van de droogte (het gras heeft deze week wel al wat schade hersteld, en het stukje vooraan dit stukje ligt tijdens de dag nog wat in de schaduw. De bijenboom links vooraan is helemaal hersteld van de vorstschade en is flink aan de groei nu. Daarom heb ik ook de steunstokken verwijderd. Rechts in beeld staat een redelijk miezerige Clerodendron trichotomum, dat is de enige plant in de tuin die niet goed hersteld is van de vorstschade (weinig blad, en bald veel kleiner dan anders).

http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Vijver

De planten in de vijver hebben geen last van de droogte, nogal wiedes. Ze groeien aan een rotvaart en rondom de vijver wordt de blote aarde ook meer en meer ingenomen door opschietend plantgoed. Op termijn moet dit helemaal groen worden. De groeikampioen in de vijver blijft de beekpunge, die de moeraskanten (aan de rechterzijde op dit beeld) al flink heeft begroeid.

Sinds twee weken komen ook de eerste bladeren van het fonteinkruid (Potomageton natans) aan het oppervlak drijven, over een maandje zal ook het wateroppervlak al weer een pak groener zijn.

Bloemenweide

De bloemenweide staat nu volop in bloei. Zoals ik vorige maand al aangaf: volgende maand toont dit stukje bloedrood van de klaprozen. Met de regen van dit week-end zijn een aantal planten wat neergeslagen, maar het ziet er al bij al OK uit. En is er heel wat leven te bespeuren in dit stukje tuin.

Schaduwtuin

Helemaal overwoekerd door hondsdraf, de schaduwtuin.  Eén dezer ga ik dat nog eens wat intomen.En er hangt een nieuwe hangmat (de oude was op en versleten)

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Hier valt nu erg weinig te beleven.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

12 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 5 / Juli

  1. De tuin is nu volwassen en wordt steeds boeiender. De vijver en de bloemenweide mogen er al zijn, de vijver is nu al leuk en zal steeds mooier worden!
    Fijne tuin!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: