Bamboe

Aan het huis dat we 5 jaar geleden kochten was ook een dubbele garage verbonden. Eentje waarvoor je het hele huis dient rond te rijden om er binnen te rijden. Zoveel plaats wou ik niet vrijhouden voor de auto. Dus zouden de garages dienst doen als fietsenhok en tuinberging. Wel een echte luxe, zo’n tuinhok van 6 x 4 meter  -, opgetrokken uit steen en met betonnen vloer – als tuinberging.

Maar die lelijke garage staat wel in’t zicht van het terras… Het stukje grond tussen het terras en de garages werd een plantenborder met de wintergroene bamboe Fargesia sp. Jiuzhaigou I als haag om het zicht op die garages weg te nemen.

Maar die bamboe groeide veel minder rechtop dan ik had gedacht, en eigenlijk is het na vier jaar nog steeds niet ok. Een tuinarchitecte die hier op bezoek was tijdens de open-tuindagen suggereerde dat ze die bamboe maar niets vond en dat het beter zou zijn om de haag uit haagbeuk op te trekken, zoals de rest van de hagen in dit stuk tuin.

Eerlijk gezegd, ze heeft meer dan gelijk. Daarom vervang ik de bamboe door een haag van haagbeuk. Voor enkele van de bamboeplanten heb ik een plaatsje om ze aan te wenden, maar er blijven nog wel enkele planten over.

En daarom dus opnieuw een kleine give away: hier te verkrijgen, enkele planten Fargesia Jiuzhaigou I. Dit is een niet woekerende, wintergroene bamboe die ongeveer 3 meter hoog wordt, met rode halmen.

Geïnteresseerden stellen zich kandidaat in de reacties onderaan. Een schuldige kinderhand zal nadien bepalen wie de buit krijgt.

8 gedachten over “Bamboe

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: