Plant van de maand November: Cotinus coggygria ‘Royal Purple’

Tijd om ook eens een plant tot plant van de maand te benoemen die niet aan ’t bloeien is. Daarom nomineer ik deze maand Cotinus coggygria ‘Royal Purple’. November is sowieso de maand waarin de bloemkleuren uit de tuin weg-ebben en de herfstkleuren van veel heesters onze aandacht trekken.

Cotinus is een plant met een prachtige roodverkleuring van het blad in de herfst. Ook de rest van ’t jaar valt de plant voornamelijk op door zijn eirond blad dat dan dieppaars van kleur is.

In de zomer draagt de plant pluimvormige bloemen, maar dat is niet de reden waarom de plant in de tuin staat hier. Het blad steekt prachtig af bij heeft wat andere bloeiende planten. Ik wend deze struik dus aan in de border, en snoei de plant zowat ieder jaar flink terug om een mooie bossige struik te bekomen.  Een erg makkelijke plant, die zowat overal aangeboden wordt. Heel wat bezoekers aan de eco-tuindagen konden deze pruikenboom (nederlandse naam) best pruimen, want meerdere bezoekers informeerden achter de naam van deze struik..

DS0_3306.jpg
Het paarse blad in de zomer.

 

7 gedachten over “Plant van de maand November: Cotinus coggygria ‘Royal Purple’

  1. Bij weinig of niet snoeien wordt dit echt wel een joekel van een heester (zoals te onzent). Cotinus coggygria is een quasi probleemloze schoonheid die ik elkeen kan aanraden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: