Plant van de maand September: Aster dumosus

Naar aanleiding van het initiatief van natuurlijk-rijk.be zet ook ik iedere maand de plant van de maand in de aandacht.

Wanneer we over asters praten denken we spontaan aan de meest algemeen verspreide variëteiten, met name Aster novae-angliae en Aster novi-belgii. Maar er bestaan heel wat andere rassen, waarvan sommige rassen vroeger bloeien of heel wat kleiner blijven. Na mijn vrij uitgebreid stuk over de aster van vorig jaar, schenk ik nu extra aandacht aan Aster dumosus (foto bovenaan Aster dumosus ‘Lilla’).

Deze worden ongeveer 40 cm hoog wordt en groeien hier zonder enige vorm van problemen. Hier en daar wordt aangegeven dat veel cultivars van A dumosus last hebben van meeldauw, maar in de Fruitberg ondervinden deze planten er hoegenaamd geen last van.  De planten spreiden uit via ondergrondse stolonen, maar dat zou niet erg opdringerig gebeuren. Zelf vind ik ze, door hun kleine postuur perfect om vooraan in de plantenborder aan te wenden. Net als alle andere Asters zijn ook deze enorm bloeirijk en lokken ze veel bestuivers.

Aster dumosus ‘Bahamas’

9 gedachten over “Plant van de maand September: Aster dumosus

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: