Digitalis ferruginea

Nog een ander Vingerhoedskruid dat hier nu in bloei komt, deze Digitalis ferruginea. Net zoals de Digitalis parvifolia een plant die van volle zon houdt en eerder een kortlevende vaste plant zou zijn dan een tweejarige.

Deze plant wordt wel een pak groter dan D.parvifolia, ongeveer vergelijkbaar met onze inheemse Digitalis purpurea. Het blad is net zoals dat van Digitlis parvifolia veel kleiner en smaller, wat ook duidelijk aangeeft dat deze plant geen schaduwplant is. Deze abrikooskleurige schoonheid staat nu volop in bloei in de voortuin, naast de D.parvifolia, en wordt net als deze laatste helemaal gekoloniseerd door familie wolbij.

6 gedachten over “Digitalis ferruginea

  1. Het zijn beauties die me ooit ook verleid hebben om ze aan te schaffen maar hier verdwenen ze altijd terwijl de wilde (D. purpurea) zich rijkelijk verder zaait. Je hebt wel een mooie collectie planten en een goede smaak 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: