Ecotuindagen

Deze rode dovenetel (lamium orvala) is een geweldige plant voor een plekje in de schaduw. In mijn tuin doet deze schoonheid het goed. Op twee jaren tijd zijn  de plantjes uitgegroeid tot een mooie blikvanger, met mooi blad een bloemen.

Deze plant zag ik voor ’t eerst in de tuin van Ludo, tijdens de eco-tuindagen van 2013. en stond minder dan een week later in de Fruitberg. Omdat ik vorig jaar zelf mijn tuin openstelde voor bezoek, kon ik geen andere tuinen bezoeken, maar dat maak ik dit jaar meer dan goed. Bij zo’n bezoek is er altijd wel een leuk idee dat je oppikt, een plantencombinatie, een leuke plant die je opvalt maar ’t is vooral ook een excuus om met andere tuiniers een babbel te slaan.

Ik ga dit jaar zeker opnieuw op bezoek bij Ludo, en verder wil ook absoluut  de tuin van de biodiverse tuinier nog eens bezoeken. Maar er staan nog enkele andere tuinen op ’t programma, ik ben er nog niet helemaal uit. De kans dat ik een tuin die zich helemaal op voedselproductie focust bezoek is klein. mijn interesse gaat in eerste instantie uit naar siertuinen.

Indien je interesse hebt in ecologisch tuinieren, is het week-end van 6-7 juni dus een uitgelezen kans om te gaan spieken bij anderen. Dat is veel interessanter en leerrijker dan de vrituele bezoekjes aan mijn tuin.

Volgend jaar doe ik hier de deuren nog eens open.  Om de twee of drie jaar lijkt me een aangenaam ritme.

15 gedachten over “Ecotuindagen

  1. Ik zal je met open armen ontvangen en met plezier enkele nieuwe dingen tonen; doodjammer dat de blauwe regens uitgebloeid zullen zijn want die zijn dit jaar echt wel geslaagd.

  2. Dit is inderdaad een mooie dovenetel. In onze achtertuin tiert de gele variant welig, En daarvoor heb ik niets moeten doen. Dat vind ik nog het leukste, planten die vanzelf de weg naar de tuin vinden.
    En die 2 tuinen staan ook op m’n bezoeklijstje , al liggen ze wel ver uit mekaar… We zien wel waar we geraken

  3. Mooie dovenetel inderdaad! Goed dat je afwisselt tussen zelf openstellen, en tuinen bezoeken. Veel plezier ermee.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: