Flower Power

Hesperis matronalis (damastbloem) begint aarzelend te bloeien. Deze plant is een absolute schoonheid, die heerlijk geurt en heel wat insecten aantrekt. Een inheemse plant, ook verkrijgbaar in ’t roze.

Geranium phaeum is nog zo’n absolute insectenlokker, een plant die het zowat overal in de tuin goed doet. Een dankbaar onderwerp voor de fotograaf.

Toen ik deze Cornus florida ‘Rainbow’ aankocht was dat een grote gok. Cornus florida is niet direct de makkelijkste struik, en een bontkleurige helemaal niet. Maar tot nu toe doet ie het redelijk goed, en hij staat zelfs vol met de mooie typische cornus-bloemen.

12 gedachten over “Flower Power

  1. Hier moeten de damastbloemen nog beseffen dat het tijd is om te kiemen… Dit voorjaar pas gezaaid, en er is nog niks te zien. De Geranium phaeum gelukkig wel, inderdaad prachtige bloemen ( blauwvoet, klepper en lily lovell)

  2. De damastbloem doet het hier niet goed, na 2 jaar geen zaailingen te bespeuren terwijl de Geranium phaeum zich ongelofelijk talrijk uitzaaid met enkele toffe kleurennuances.

  3. Het valt me dit jaar ook op hoe de Geranium phaeum wordt bezocht door insecten.
    Prachtige foto’s zijn het weer. Van de Cornus florida word ik erg jaloers 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: