Telwerk

Ondertussen moeten we de naam van de tuin toch maar beter veranderen in de Vinkenberg? De aantallen vinken zwellen met de dag aan, op deze foto waar er alleen maar vinken, groenvinken en een verloren ringmus zich te goed doen aan het vogeleten.  Ik tel op deze foto 31 vinken, 19 groenlingen en die éne ringmus. De foto is niet geweldig, ik ben geen telefotograaf en moet me behelpen met een 200 mm lens.

Op de foto figureren alleen de vogelkens centraal in de tuin eten, in de schaduwtuin en rond de hagen huppelden ook nog meerdere vinken rond. De vink hulpt ook talrijk rond in de andere tuinen van Oost-Brabant, want het was hier in de regio de meest waargenomen vogeltijdens de vogeltelling, in tegenstelling tot de huismus elders in ’t land.

Voor de mensen die zich dus afvragen hoe ik zoveel vogels tel: met een fotoapparaat dus.

Een kwartier later zitten er dan weer een hele bende tortel-en andere duiven. Er loopt hier nu trouwens ook zo nu en dan een fazant rond. Maar Vinkenberg klinkt in ieder geval sjieker dan duivenberg of kraaienberg.

 

22 gedachten over “Telwerk

  1. plezant toch zo’n grote bende! de vink en de groenling zijn prachtig gekleurde vogels, moest er zo nu en dan eens eentje neerstrijken zou men vol lof zijn over hun schoonheid maar als er veel zijn verliest men dat wel eens uit het oog. Geniet ervan Tom.

  2. Wauw, wat prachtig!
    Hier fladderen de vinken van de ene Echinacea naar de andere. In aantal slechts een heel beperkt percentage van het tafereel dat zich in jouw tuin afspeelt.

  3. Jeetje wat een boel, zoveel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien! Hier zitten er misschien een stuk of 8. Meer nooit!! Prachtige vogels trouwens.
    Groenlingen zie ik ook wel…maar de laatste tijd helemaal niet.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: