We kennen allemaal de lovende omschrijvingen die veel planten krijgen in tuinboeken. “Heerlijk geurend” staat er dan, maar ‘In Real Life’ moet je vlak naast de bloemen erg diep inhalen om een licht aroma te ontwaren. ‘Was dat het?’ vraag je jezelf dan steevast af.
Bij deze Lonicera fragrantissima is de kans klein dat je ontgoocheld bent door de geur. Ook al is die niet zo sterk, hij geurt erg lekker en is duidelijk ‘aanwezig’.
De plant bloeit hier nu in overvloed, blijkbaar heb ik goed gesnoeid. Volgend jaar nog eens herhalen, de plant groeit eigenlijk vrij snel en bossig, zo kan ik volgend jaar zo nu en dan eens de lente in huis brengen. Want enkele takjes moeten volstaan om de woonkamer te doen opfleuren.
Mmm…, super !
Lie(f)s.
Absoluut super. Maar na de sneeuw vandaag staan de bloemetjes er wat minder fris bij 😀
En hij ziet er nog mooi uit ook. 😉
Wij hebben enkel een wilde die zich in een krulwilg slingert. Maar ook die geeft elk jaar mooie bloemen, maar waarswaarschijnlijk met veel minder geur dan jouw fragrantissima.
Dit is een struik, geen klimplant
Heerlijke geur! Hij staat hier ook volop in bloei.
😀
Verdemme, ik heb doorgaans grotere plaatjes nodig om te weten om welke plant het gaat. De plantenkennis zit hier bij mevr. B .
’t Zijn detailfoto’s. Er is verder niet veel aan te zien, gewoon kale takken met kleine bloemetjes.
Waarom geeft men die planten altijd van die ontoegankelijke namen? Ik zou deze prachtige bloem gewoon de ‘witte parachute’ noemen, dit vergeet ik nooit, in tegenstelling tot “Lonicera fragrantissima”, waarbij mijn tong al in de knoop ligt om het uit te spreken 🙂
Lonicera is het geslacht, fragrantissima is om aan te geven dat hij goed ruikt 😉
Dan noem ik mijn winden vanaf vandaag fragrantissima 🙂 !