Plant van de Maand : Lonicera fragrantissima

We kennen allemaal de lovende omschrijvingen die veel planten krijgen in tuinboeken. “Heerlijk geurend” staat er dan, maar ‘In Real Life’ moet je vlak naast de bloemen erg diep inhalen om een licht aroma te ontwaren. ‘Was dat het?’ vraag je jezelf dan steevast af.

Bij deze Lonicera fragrantissima is de kans klein dat je ontgoocheld bent door de geur. Ook al is die niet zo sterk, hij geurt erg lekker en is duidelijk ‘aanwezig’.

De plant bloeit hier nu in overvloed, blijkbaar heb ik goed gesnoeid. Volgend jaar nog eens herhalen, de plant groeit eigenlijk vrij snel en bossig, zo kan ik volgend jaar zo nu en dan eens de lente in huis brengen. Want enkele takjes moeten volstaan om de woonkamer te doen opfleuren.

15 gedachten over “Plant van de Maand : Lonicera fragrantissima

  1. En hij ziet er nog mooi uit ook. 😉
    Wij hebben enkel een wilde die zich in een krulwilg slingert. Maar ook die geeft elk jaar mooie bloemen, maar waarswaarschijnlijk met veel minder geur dan jouw fragrantissima.

  2. Waarom geeft men die planten altijd van die ontoegankelijke namen? Ik zou deze prachtige bloem gewoon de ‘witte parachute’ noemen, dit vergeet ik nooit, in tegenstelling tot “Lonicera fragrantissima”, waarbij mijn tong al in de knoop ligt om het uit te spreken 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: