Rare jongens, die tuiniers

Pluviometer vol…vandaag viel er (sinds middernacht) volgens een weerstation hier 10 km vandaan niet minder 35,6 mm regen (om 21:00 uur).

Na meer dan twee maanden ‘goed’ weer en erg weinig neerslag, is enkele dagen met buien blijkbaar voldoende voor de modale Vlaming om in allerijl een Last Minute richting “de zon” te nemen.

Platgeregende zonnebloemen, een jaarlijks wederkerend fenomeen

Mij hoor je niet klagen over dit weer. Ik ben tevreden. Sinds zaterdagmorgen verwelkomde de Fruitberg al meer dan 70 mm hemelwater.

Na de ronduit belachelijk droge maanden maart, april en mei (in april en mei samen viel er hier nog geen 50 mm) zijn deze buien meer dan welkom. De bodem is bij deze opnieuw helemaal verzadigd, en op onze zware leemgrond profiteren we daar minstens één maand van.

Ook de bloemenweide is helemaal platgeregend

De regen zorgt er ook voor dat de regenwaterputten op enkele dagen bijna vol zijn.

Er zijn hier en daar wat planten omgevallen door de regen, maar daar maak ik me nu eens geen zorgen over. Terwijl ik dit bericht schrijf hoor ik dat er een aantal scoutskampen worden ontruimd wegens wateroverlast. Ik besef dat zoveel regen niet voor iedereen ideaal is. Maar de Fruitberg (en de natuur) kon die regen best gebruiken.

14 gedachten over “Rare jongens, die tuiniers

 1. Kan hier ook het pluviometerke nogmaals gaan leeggieten 🙂 . Geen gezeul met gieters en tuinslangen de eerste weken! En wat tijd om te bloggen…. Ik ga enkel de tuin in om fruit en groenten te oogsten en om slakken te vangen want die vinden dit weer super!

 2. Of die tuiniers zo rare jongens zijn weet ik niet?
  Ik geniet in ieder geval met volle teugen van de aanhoudende regen 🙂
  Maar ok, het mag nu wel stoppen.

  Ik vind het steeds weer raar, en heb het vandaag nog mogen aanhoren, mensen die het ganse jaar door hun vanalles ontzeggen en hun volledige hoop stellen op enkele weken deze tijd van het jaar. En wanneer dan die regen komt is een gans jaar om zeep.

  Genieten verdikke, genieten!

 3. Hier hebben we de afgelopen maanden af en toe een paar regenbuien – en dan nog verschillende malen ’s nachts, kan ’t nog beter – gehad, waardoor de grond niet overdreven droog was. Maar er kan hier altijd nog wat water bij. En nu hebben we eigenlijk nog maar 1 echte regendag gehad, dus nee, klagen doe ik niet…

 4. Deze regenweek is een van de mooiste weken dit jaar. Vooral omat ik het pricipieel vertik om met een gieter rond te lopen.

 5. Hier in Zuid Oost Friesland sinds zondag naar ik schat zo’n 50 ml in de regenmeter, daarvan 25 de laatste vier uur….
  Ik ben er blij mee, scheelt gesjouw met water. En die neergeslagen planten – ook hier – richten zich wel weer op. Hopelijk hebben de meeste tuiniers hun portie water gehad!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: