Compostzeef V2: alles kan beter

Begin vorig jaar toonde ik hier mijn zelfgebouwde compostzeef. Het ding bleek heel handig te zijn, maar de vogeldraad was een beetje te zwak en begon vrij snel gevaarlijk door te buigen.

Daarom, onder het motto “Alles kan beter” (zelfs wanneer ik iets heb gemaakt), werden enkele kleine bijsturingen aan het initiële ontwerp gemaakt, zodat dat euvel nu ook verholpen is. Het betonijzer steunt op de houten planken onderaan, en ondersteunt op zich de vogeldraad.

 

19 gedachten over “Compostzeef V2: alles kan beter

  1. Het is duidelijk dat vogeldraad niet echt gemaakt is voor deze toepassing. Ook bij mijn zeef bestaande uit een opengewerkte pallet met zowel het zeshoekige kippengaas als het gaas dat jij ook gebruikt, zal ik het laatste ook weer moeten vervangen. Ook omdat ik vooral ‘zeef’ met behulp van de schop die ik over het gaas haal.
    Maar die zwakte heb je hier weer stevig op z’n Fruitberg’s opgelost!

  2. Leuk om al dat knutselwerk te zien! Ben er zelf ook erg van om dingen te maken en ze dan verder te perfectioneren. Ben nog niet in het bezit van een compostzeef, maar deze post heeft me wel aan het denken gezet 😉 Bedankt daarvoor!

  3. Ik heb, tot mijn grote spijt, een voorgeprepareerde zeef gekocht gehad. Ik denk dat ik zelf aan de slag ga met uw ‘plan’. Bedankt voor de tip….

  4. Ik vind dat moedig, mensen die tijd steken in composteren, zeven, enz. (dat vraagt geen tijd, zal je zeggen, maar ik kom er maar niet toe…) Dus ik vind dat moedig.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: