Micro-zicht – Mei

Een tijdje geleden lanceerde Zem haar eerste ‘bodemzicht‘. Iedere maand een foto van een m² tuin, om de evolutie doorheen het jaar op te volgen. In tegenstelling tot het Eerste Gezicht geen wijds beeld van de tuin, maar de evolutie van een klein stukje tuin. Een knap idee, en dus treed ik met plezier in haar voetsporen. Ik pas het wel lichtjes aan voor mijn tuin, het stukje dat ik toon is de pioenenborder van de voortuin, ongeveer 6m² groot.

Ten opzichte van vorige maand zijn er weer heel wat veranderingen op te merken in de pioenenborder. Wat onmiddellijk opvalt zijn de pioenen die in bloei staan (zodat het nu écht een pioenenborder is). Ook Geranium psilostemon en Geranium ‘Patricia’ beginnen aarzelend te bloeien. Verder begint Gillenia trifolita aan haar jaarlijks charmeoffensief, en is er al een eerste bloem te bespeuren op de Ecchinacea ‘Solar Flare’. Over de komende weken zullen de pioenen wegdeemsteren maar zullen Geranium Patricia, Ecchinacea ‘Solar Flare’, Verbascum chaixii en Phlox ‘Lichtspiel’ de bovenhand nemen in deze border, zodat hij op dat ogenblik alleen nog qua naam een pioenborder zal zijn.

De foto is niet langer meer rechtgetrokken via photoshop omdat het een erg vertekenend beeld gaf…

 

De beplanting links is recent toegevoegd, en moet dus nog wat achterstand inlopen…

https://i0.wp.com/supermasj.zenfolio.com/img/s6/v136/p68924427-6.jpg

3 gedachten over “Micro-zicht – Mei

  1. In West-Vlaanderen wordt dan gezegd: alles groeit dat het wikkelt. 😉
    Een vraagje mijnentwege: ik merk op dat je je planten erg ver uit elkaar zet en zodoende dus nog veel blote aarde blijft zien. Is dat met een speciale bedoeling?

  2. Ik denk dat dat alleen een indruk is, ten dele om de foto uit een schuine hoek is getrokken, terwijl de planten door de wind een beetje de andere cihting zijn uitgeduwd. het is er erg krap (vooral omdat er ook nog enkele jonge plantjes tussenstaan die je niet goed ziet op de foto). Deze border is pas vorig jaar aangelegd trouwens…

  3. Mooi zijn die witte pioenen, en de andere planten gaan ook hun best doen. Alles zal hopelijk lekker uitdijen zodat je grond bedekt raakt. Het is nog maar begin voorjaar!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: