Regen

De voorbije dagen heeft het in de Fruitberg redelijk geregend, ongeveer 20 mm als mijn geheugen me niet in de steek laat. Met zoveel jong plantgoed in de grond is het in ieder geval een zegen, die regen. Het mag wat mij betreft nog eens dubbel zo hard regenen de komende dagen (toch even melden dat ik het volgend week-end toch graag droog zou hebben) .

Toen ik vandaag in de auto naar Beervelde, had ik een dubbel gevoel bij die regen, enerzijds blij voor de tuin (en de regenwaterput) anderzijds maakt die regen de tuindagen heel wat minder leuk. Er was véél minder volk dan vorig jaar. Voor de standhouders is zo’n rotweer natuurlijk een vloek, eerst geld ophoesten om een stand te mogen uitbaten, daarna alle plantgoed naar het park zeulen, om dan vast te stellen dat ze gedurende drie dagen eigenlijk niet zoveel verkopen door de lage bezoekersaantallen.

Zelf was ik dus wel van de partij. Aangezien er bijna geen gaten meer in de plantenvakken van de Fruitberg , was ik niet op zoek naar bijkomend plantgoed. Ik had wel een afspraak om 24 jonge plantjes Hosta ‘Blushing Blue’ af te halen. Haast onvermijdelijk volgden er ook nog enkele bijkomende Hosta (waaronder Hosta ‘Amalia’ en Hosta ‘Zorro’, twee planten die ik 3 jaar geleden al zag bij de veredelaar, en die sindsdien helemaal bovenaan mijn verlanglijstje stonden).

Verder volgden ook nog enkele Heuchera en Jeffersonia diphylla, een bijzondere schaduwplant. Vanuit  Beervelde was ik nog twee boogscheuten verwijderd van kwekerij Het Wilgenbroek, waar 4 Helleborussen werden aangekocht. 6 Boogscheuten later was ik thuis en werd alles aangeplant, de ruimte is nu in ieder geval helemaal op nu…

 

9 gedachten over “Regen

 1. ik lees het al, even planten-verslaafd als ik 🙂
  Zelf heb ik ook al vaak de tuin voor vol verklaard (geen ruimte meer) maar als je iets schoon vindt, kunt ge ’t toch niet laten staan en dan vind je wel ergens een plekje. 🙂
  Een mooie heuchera trouwens, want er zijn er tegenwoordig ook rare/lelijke op de markt bijgekomen.

 2. Wat regen betreft, ben je op je wenken bediend: ’t lijkt wel herfst.
  Maar je plantgoed watert goed in, en dat is handig.
  Mooie Heuchera trouwens: bij mij doen ze het jammer genoeg minder goed dan ik had verwacht.

 3. 20 mm regen? Dan is jullie regio behoorlijk gespaard gebleven. Wat mij betreft mag het nog even zo door, want de natuur had bijzonder veel dorst.
  Dat van die ruimte die op is, is me genoegzaam bekend. Ik denk dat ik straks nog in de hoogte zal beginnen te tuinieren. 😉

 4. Ik ben vrijdagochtend naar Beervelde gereden. Omdat het vrijdag de traditioneel de rustige dag zou zijn had ik speciaal een dagje verlof genomen. Maar ik denk dat vrijdag uiteindelijk nog de drukste dag geweest zal zijn 🙂

 5. Ik beken. Ik ben één van de afhakers door het slechte weer. Gelukkig zijn er nog enkele die zich niets aantrekken van de regen want het is inderdaad wel jammer voor de standhouders.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: