De Tuin In!

Het moet een combinatie van de temperatuur en het zonlicht zijn, en natuurlijk ook de kleuren en geuren van de eerste lentebloeiers. Het geluid van de knoppen die zwellen, overstemd door het gefluit van baltsende vogels.

Alles staat nu in het teken van het ontluiken van ’t leven, de geboorte van de lente, het mooiste tuinmoment van het jaar, de lente als een metafoor voor optimisme. De sombere winter smelt als sneeuw voor de zon, en de nacht werpt nu dagelijks 4 minuten minder schaduw op ons bestaan. Iedere dag meer tijd om te genieten, meer tijd om te werken en voor de planten meer tijd om te groeien.

Door de droogte van de voorbije twee weken is de tuin niet langer zompig, en zal er dit week-end maar één ding op het programma staan: tuinieren. En neen, er staat niet ‘Werken in de tuin’. Want zo zal het dit week-end niet voelen. Terwijl de vogels hun ei nog moeten leggen, kan ik het mijne opnieuw kwijt in de tuin.

Yippie-Yah-Yeah. De Tuin In!

19 gedachten over “De Tuin In!

 1. Dit is zo’n heerlijke periode van het jaar!!! Ik geniet er ook met volle teugen van, het blijft prachtig.

 2. Idd, goed gezegd!! Het mooiste tuinmoment van het jaar.
  Heb ik niet ergens gelezen dat jij ook Persimon in je tuin hebt?
  Wij hebben er in de late herfst eentje aangeplant….hij begint nu heel voorzichtig uit te lopen. Spannend!!

  Groetjes Thea

  1. Die hebben nu een groot voordeel met de warme winter, hoe ouder hoe minder kans op vorstschade. Ik heb persimoen, 2 x kaki en 1 x kakipruim, voor vruchten is het wel nog te vroeg

 3. Natuurlijk heet ons zijn in de tuin geen werken. Het is puur genieten. Wat heb je het mooi, wat filosofisch beschreven. En wat gaan we een mooie week tegemoet!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: