Weer een jaar verder

Een jaar geleden plaatste ik op 31 maart een berichtje waar ik de achterstand van de fruitbomen toonde ten opzichte van 31 maart 2012.

Toen ik dit week-end in de tuin liep, viel me op dat de fruitbomen écht bijna aan ’t bloeien zijn. Nog twee weken en de vroegste fruitbloesem is een feit (abrikozen, perzik,  amandel, nectarine en pruim).

‘Prune de Prince’ heeft 6 weken voorsprong ten opzichte van vorig jaar. Ik vermoed dat deze over twee weken bloeit, 20 dagen vroeger dan in 2012
Ook de perenknoppen zijn al behoorlijk aan ’t schuiven
Vorig jaar de eerste fruitboom in bloei, en ook dit jaar is deze amandel het verst gevorderd
Deze kerspruim, op de scheiding van mijn tuin met één van de achterburen, toont nu al zijn bloesem

 

17 gedachten over “Weer een jaar verder

  1. Zes weken eerder dan vorig jaar, dat scheelt enorm. Alles schiet hier ook uit de grond en in de knop, ik moet echt nu al oude stengeltjes gaan knippen, anders ga ik jong blad vernielen.
    Ik ga er langzaam aan op vertrouwen dat het weer zich netjes blijft gedragen. Alhoewel…

  2. Als dit warme weer zich echt doorzet is het te hopen dat de bestuivers ook op tijd wakker zijn. De eerste hommels en een enkele zweefvlieg heb ik gisteren al gespot, dus we moeten niet wanhopen ;-).

  3. Argh, ik hoopte op een lange winter om net na onze verhuis weer vol de tuin in te kunnen vliegen. Nu zijn we nog niet verhuisd en ’t is al lente 🙂
    Maar goed, ik hoop vooral voor de vele vroegtuinders en vroegbloeiers dat er niet nog een late winterprik aankomt net zoals vorig jaar…

  4. Die kerspruim levert een heerlijk beeld op dat onmiddellijk naar de lente doet verlangen. Op voorwaarde dat de lente zich ook als lente zal gedragen, vaneigens. Want een winter zonder noemenswaardige vorst: ‘k blijf het verdacht vinden.

  5. Waw, die eerste bloesems! En ik moet blijkbaar ook dringend eens mijn ronde langs de fruitbomen doen. Maar alles is er al veel vroeger ja, absoluut. Net als Bart zag ik zondag al 2 hommels.

  6. Het voelt raar aan. Gisteren passeerden we zoals elke morgen een boom die reeds in bloesem aan het gaan is. Tiens, klinkt een beetje vreemde “in bloesem gaan”, zeker eind februari.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: