Eco-tuindagen infomomenten

Zoals jullie al weten, neem de Fruitberg dit jaar deel aan de Velt eco-tuindagen op 31 mei en 1 juni 2014 . Velt zorgt bij organisatoren van dit evenement voor ondersteuning, door infomomenten die in iedere provincie worden georganiseerd. Gisteren werden die georganiseerd in Genk…
Een fijn initiatief. De uitleg die je krijgt dwingt je om een beetje na te denken rond de organisatie van ’t evenement. Zelf had ik er wel al een bij stil gestaan (onder meer door het bezoek aan de eco-tuidagen bij Ludo vorig jaar). Zo kreeg ik vooral een idee op de vraag waar ik al mee bezig was : “Op hoeveel bezoekers kan ik rekenen?”
Dat zou ergens tussen de 20 en vele honderden kunnen zijn, afhankelijk van de gemaakte publiciteit (waar heel wat tips voor werden gegeven) en ’t weer. Zelf was ik niet van plan om erg veel publiciteit te maken, maar ik was wel van plan om op de on-line fora waar ik actief ben (tuinadvies, moestuinforum en bouwinfo) de tuindagen aan te kondigen en een bord neer te planten in de voortuin. Aangezien ik aan een drukke straat woon, zal er heel wat volk dat bord zien staan.
Velt waarschuwt dat het niet evident is om enkele honderden mensen in je tuin te ontvangen, dat je dat echt niet helemaal alleen kan. Hier was het plan om MadaMasj in te schakelen voor het schenken van een drankje, zelf zou ik instaan voor de rondleidingen. Ik ga dus toch eens contact opnemen met de plaatselijke Velt-afdeling voor wat ondersteuning, en in functie van het antwoord de publiciteit bijsturen. Met een hondertal bezoekers zou ik al best tevreden zijn. Want ik wil de bezoekers hier wel correct kunnen ontvangen.
Publiciteit was niet het enige thema van deze infodagen, er werden ook heel wat tips verschaft over de organisatie van het evenement. Het verhaal dat je wil vertellen, de veiligheid van de bezoekers, het verzekeringsaspect, de rondleiding,…, ze kwamen allemaal aan bod.
Ik ging gisterenavond naar huis met heel wat extra tips. En affiches, postkaarten, wijzers,…
Nog 15 weken en ’t is zover.

9 gedachten over “Eco-tuindagen infomomenten

  1. Bij ons laatste opentuinweekend (niet van VELT maar van de Landelijke Gilden) mochten we iets minder dan 950 bezoekers verwelkomen. Om een en ander in goede banen te leiden, waren we met zijn vieren. En zelfs dan was het nog bijzonder slopend.
    Ik wens je heel veel succes met je eco-tuindagen. En maak op deze stek ook maar veel promotie!

  2. Wij proberen er zeker ook te zijn, zoals gezegd. En dat is wel zeer goed van VELT, om jullie zo goed met raad en daad bij te staan. Ik heb ervaring met 2000 bezoekers, maar dat was als kassahulpje in de open tuin van mijn tante 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: