Velt Eco-tuindagen 2014

De Veltlesgever – die controleert of je tuin in aanmerking komt voor de ecotuindagen – was erg positief over mijn tuin tijdens zijn bezoek. Hij had me aangegeven dat de Fruitberg zonder twijfel in aanmerking kwam voor het gebeuren. Eergisteren heb ik een officiële bevestigingsmail ontvangen van de Velt-coördinator: ‘de Fruitberg’ is opgenomen in het programma voor 2014. Dat betekent tevens dat ik écht moet doorzetten met de laatste werkjes (die ik absoluut wil klaar hebben voor die eco-tuindagen).

Terwijl ik zelf nog altijd vind dat de tuin erg jong is om bezoek te ontvangen, stel ik vast dat ik de voorbije maanden meerdere keren ben aangesproken door passanten, mensen die meer informatie over mijn tuin wensten, die me vragen stelden over bepaalde planten, die me aanspreken over het Velt-bordje aan de ingang…  De tuin trekt dus toch de aandacht van toevallige voorbijgangers.

Maar toch twijfel. Mensen die naar de Fruitberg afzakken gaan misschien toch denken ‘Was het dat maar?’. Ze gaan geen tot in de puntjes afgewerkte tuin bezoeken (zoals die van Ludo vorig jaar), maar een tuin-in-wording, zoals ook duidelijk blijkt uit de Eerste Gezicht-reeks. Ik hoop dat ik dan ook geen – of toch niet te veel – bezoekers ga ontgoochelen… Ik kan in ieder geval terugvallen op de twee kleinfruitkamers die zeker toonbaar zijn en er staan her en der nog wat interessante planten in de tuin (alhoewel einde mei nu niet direct de meest interessante tuinperiode is). In ieder geval geeft de omschrijving in de folder duidelijk aan dat het een jonge tuin betreft (en legt de nadruk op het fruitgedeelte).

Verder vraag ik me af hoe ik alles vlot ga laten verlopen, maar Velt voorziet nog een infodag rond dat thema. Ik vraag me ook af hoeveel promotie ik ga maken, ik wil absoluut niet alles op alles zetten om zoveel mogelijk bezoekers te ontmoeten, dat is niet de bedoeling. Ik zou niet weten hoe ik de volkstoeloop van bij Ludo zou moeten in goede banen leiden.

Maar toch nodig ik jullie allemaal van harte uit 30 mei en 1 juni 2014. Je bent absoluut welkom. Ik heb in ieder geval vastgesteld dat Onze-Heer-Hemelvaart op donderdag 28 mei valt, ik zal dus zeker de tijd hebben om de tuin op orde te zetten voor de tuindagen. Nu alleen nog goed weer.  En jullie bezoek.

11 gedachten over “Velt Eco-tuindagen 2014

  1. Als gastheer probeer ik iedereen of elk groepje welkom te heten en mee te delen dat ik altijd beschikbaar ben als ze vragen hebben. De vrouw en een klein familiaal team probeert elkeen een gratis drankje aan te bieden. Relax blijven is de boodschap. Veel in de tuin rondlopen en hier en daar een klapje doen, dan loopt het wel los.

  2. Er komt toch een beschrijving in dat boekje en op de website? ‘Nieuwe tuin, oude tuin, enz.’? Dan weten de mensen wel wat te verwachten. Ik zal in elk geval niet ontgoocheld zijn, weet ik nu al 🙂 Maar ik hoop dat het me lukt te komen, want het valt net het weekend na een ontieglijk drukke periode voor ons.

  3. Wat ontzettend spannend! Toch leuk dat je, ondanks het feit dat de tuin nog jong is, in aanmerking gekomen bent hiervoor.Dat jonge verandert vanzelf wel, het gaat om de basis, en volgens mij is die meer dan goed.

      1. wij wonen in de buurt van Leuven dus Hakendover is zeker te doen. Wij zullen er dus waarschijnlijk zijn. Tot dan (kwestie van nog net in 2013 een beetje spanning op te bouwen 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: