The King’s Arrival

Koning Winter heeft vandaag zijn intrede gedaan in de Fruitberg. Vannacht was het hier -3°C, en dat is duidelijk te zien in de tuin. Vandaag was ik door omstandigheden thuis, de ochtend na de eerste winterprik heeft iets speciaals, fiere bladeren  die tot moes worden gevroren, bladcellen die stukgevroren zijn.

Bloemen die verkiezen staande te sterven en ingepakt zitten in winterrijm.

Er is ook heel wat moois te zien, zoals deze Osmanthus latifolius die plots een bond blad lijkt te hebben…

Het is toch vooral een periode van afscheid, het begin van een koude en donkere periode, waarin werken in de tuin zo goed als onmogelijk wordt.

Ik hoop op een minder lange en minder koude winter dan ’t voorbije jaar. De bloemen van de Daphne bohlua  staan in ieder geval al op springen, om vanaf begin februari hun parfum verspreiden door de tuin en de winter te verjagen…

17 gedachten over “The King’s Arrival

  1. Ik ben vandaag alleen nog maar buiten geweest om de kinderen naar de bus te doen en ik moest de venster serieus ontdooien. Kon niet achterwege blijven. Subiet ook eens in de tuin gaan kijken.

  2. Mooie foto’s. Hier in zuid oost Friesland had het vannacht ook aardig gevroren, met een mooie, berijpte wereld als gevolg. Het was wel energie gevend weer om nog wat kleine opruimklusjes te doen in de tuin.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: