Eerste Gezicht Jaargang 1 / 12

Morgen is het 1 december, en dus is het tijd voor een nieuwe aflevering van het Eerste Zicht , een stokje dat vorig jaar in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand tonen meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De Fruitberg doet ook mee.

Aangezien mijn tuin nog in aanleg is, geeft dit eerste gezicht ook een beeld van de opbouw van de tuin. Doel is om dit enkele jaren vol te houden zodat er op termijn een leuke timelapse van de ontwikkeling van de tuin overblijft. De foto’s worden per beeldhoek in een slideshow opgenomen.
Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt wanneer je dat wenst. Foto’s zijn genomen terwijl de zon scheen, zo zijn we er een jaar geleden ook aan begonnen!

Voortuin.

De tuin blijft nog steeds enigzins groen, bij gebrek aan vrieskoude. De kleur is uit dit deel van de tuin zo goed als volledig verdwenen.

Morgen starten er wat aanpassingswerken aan de oprit, omdat hij niet conform was met de eisen van Weg en Verkeer (rooilijnsgewijs). Vandaar de opgehoopte houtschilfers We zien hier nog steeds veel groen (lavendel , geranium en taxus)

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

Ook hier nog veel groen, maar nog weinig bloemen. In vergelijking met vorige maand vallen vooral mijn wiedinspanningen op (hoop ik). De perzikbomen tegen de muur staan nog steeds frisgroen in blad, de andere perzikboom en de abrikozenbomen hebben hun blad bijna volledig losgelaten.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Weinig verandering ten opzichte van vorige week. De herfstkleuren ebben langzaam aan weg, en het pasgezaaide gras is ondertussen al wat beter dichtgegroeid. De tuinslang is nog steeds niet weggelegd…

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

De notelaar is nu bijna volledig kaal en de kale plekken in ’t gazon zijn ook vanuit deze beeldhoek grotendeels dichtgegroeid, verder weinig veranderingen te bespeuren .

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

In de schaduwtuin is bijna alle bladgroen verdwenen en is het echt herfst op en top. De beukenhaag voor de composthoop tooit nog wat mooie herfstkleuren.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Perelaars en appelaars hebben hun blad ondertussen laten vallen. De kuikens hebben ondertussen bijna allemaal een nieuw onderdak gevonden, maar de kippen mogen verder vrij rond lopen in dit stuk van de tuin.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

6 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 1 / 12

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: