Eerste Gezicht
Comments 13

Eerste Gezicht Jaargang 1 / 11

Ondertussen is het al 1 November, en dus is het tijd voor een aflevering van het Eerste Zicht , een stokje dat vorig jaar in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand tonen meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De Fruitberg doet ook mee.

Aangezien mijn tuin nog in aanleg is, probeer ik de evolutie van mijn tuin weer te geven en ga ik gedurende enkele jaren iedere maand 6 foto’s tonen. Op termijn zou dat een timelapse van de ontwikkeling van de tuin moeten geven.
Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een véél groter exemplaar te zien krijgt wanneer je dat wenst.

Vandaag een primeur, want was aan ’t regenen bij het maken van de foto’s…

Voortuin.

Vanuit dit standpunt lijkt er weinig veranderd. Je ziet wel (helemaal rechts boven de poort) dat de notelaar bijna alle blad heeft verloren, net zoals de enkele bomen bij de buren. De zonnebloemen (op 9 u) hebben de storm van maandag amper overleefd.

Er zijn hier de voorbije maand nog enkele planten verschoven, maar het resultaat van deze verhuis zal pas volgend jaar duidelijk worden.
De Verbena bonariensis rechtsvooraan blijft hier het beeld domineren.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

In dit stukje tuin blijft er nog wat kleur te zien. De asters zijn nu duidelijk over hun hoogtepunt heen. Geranium ‘Rozanne’, Verbena bonariensis, Rudbeckia speciosa, Helianthus ‘Lemon Queen’, de rozen en de Penstemons bloeien nog dapper door.

Er is hier de voorbije dagen heel wat plantgoed verhuisd en aangeplant. Ik durf het eigenlijk niet zeggen, maar enkele planten werden nu voor de derde keer verplant dit jaar…  Zo moesten alle planten voor het grote raam verplant worden om het poetsen van dat raam zo goed als onmogelijk was.

Er is ook flink wat onkruid op de foto te zien.  Dat vriest grotendeels kapot van de winter.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Het gezaaide gras is vlot gekiemd. De grasmat is nog lang niet helemaal dicht, maar dat zal de volgende maanden wel in orde komen. De borders rond het terras zijn nu volledig ingeplant. De wilde wingerd (achtergrond voor de struikenborder) is nu volop gekleurd in herfstkleuren (net zoals enkele bomen van de buren).

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Nog een zicht op het gazon. ook hier is het duidelijk dat de notenboom zijn bladeren grotendeels verloren is. Ook de vijgenboompjes hebben hun blad helemaal afgeschud. De border links die helemaal verdwenen lijkt (want verhuisd, dit stuk wordt een gele border). Met wat goede wil zie je rechts ook het karton met compost erop als voorbereiding van de bloemenweide. De grote hoop potjes naast de vijgenpotten zijn alle stekgoed, dat pas volgend jaar zal uitgeplant worden

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

In de schaduwtuin is het verval ondertussen al vergevorderd. Niet alleen de notelaar is zijn blad verloren, ook de hosta zijn aan hun winterslaap begonnen.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Alle pruimen zijn geplukt, en de bladeren beginnen te vallen. Dit stukje tuin is nu een tijdelijke ren voor de kippen en kuikens, want de normale kippenren is echt te klein voor 7 volwassen kippen en 9 uit de kluiten gewassen kuikens.

Het lijkt er trouwens steeds meer op dat ik 7 hennen en 2 haantjes heb. Over twee weken ben ik zeker van ’t geslacht van alle kuikens (er zijn nog twee twijfelgevallen). Ik contacteer dus tegen midden november de ‘kandidaat kippenhouders’ om te zien hoe we de ‘transfers’ kunnen inplannen.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

13 Comments

  1. Het valt echt op hoe veel er verandert zo door de maanden heen, er is zo veel gebeurd en gewerkt. De tuin groeit echt. Buitengewoon boeiend om te volgen.

  2. Hier heeft het vandaag niet geregend. Gevolg: blijven verder werken in de tuin tot het veel te donker werd om nog deftige foto’s te nemen. Ook hier is de notelaar bijna al zijn blaren kwijt, mar het vijgenboompje nog niet. Tof om de tuin zo te zien groeien!

    • Het heeft hier alleen in de voormiddag geregend, maar in de namiddag zou ik wat werken in huis (verlichting installeren). De vijgenbomen in volle grond staan hier ook nog in blad, de boompjes in potten hebben hun blad wel laten vallen.

  3. vooruitgang en ontwikkeling, doorheen de seizoenen heen, de tuin in beweging; ontzettend leuk om hier een glimp op te kunnen werpen!

  4. Het wordt gewoon een soort paradijs. Wat een heerlijke tuin gaat dit worden zeg, tjonge jonge. En wat is hij groot. Ik vind het steeds weer leuk om te zien dat je dit allemaal met zoveel liefde en aandacht doet!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s