Goedkope plantlabels

In de plaatselijke tuinhandel vind je steevast de gele of witte plastieken labels. In de zaaibakken storen ze niet, maar in de tuin doen ze dat wel.

Af en toe vind ik andere, meer stijlvolle labels in hout of zink, maar de prijs vormt steevast een domper op de vreugde.

Ik wil bij alle planten in de tuin een klein label met de naam op, ook al heb ik een gedigitaliseerd plan. Ik heb er dus honderden nodig. En terwijl ik een plan heb om volgend jaar labels te maken die perfect aan mijn wensen voldoen (maar nu even geen tijd), zocht ik naar een goedkoop alternatief dat enkele jaren stand houdt.

Per toeval stootte ik op deze saté-prikkers. Ze zijn gemaakt uit bamboe, en de verbreding volstaat om een plantnaam op te schrijven. Ze kosten 2,50 EUR voor 50 stuks. Die stokjes gaan geen jaren meegaan maar houden het wel een jaar of misschien wel twee uit.

En tegen dan heb ik mijn andere idee voor labels al lang uitgevoerd… Maar daar hoor je dan wel meer over.

Nu alle planten in de tuin van een label voorzien.

18 gedachten over “Goedkope plantlabels

  1. Die stokjes ken ik, ik ben ze ook dit jaar beginnen gebruiken, samen met de plastic labels die ik maak van oude raamblinden. Weer een interessant idee ! En goed voor de portemonnee!

  2. Die zaten bij mij dit jaar ook in de plantbakken, het waren zelfs gebruikte (wel even door de vaatwasser laten gaan)
    Ik vind het schandalig wat ze soms voor plantlabels durven vragen. Ben zeer benieuwd naar die die je zelf wil maken !

  3. In de moestuin is het altijd weer een verrassing wat de kiemplantjes zullen worden…op één of andere manier krijgen die lelijke gele plastiekjes altijd pootjes. De siertuin staat op plan, en is voorlopig nog beperkt, dus beheersbaar voor mijn geheugen. Maar die bamboetjes zijn zeer zeker esthetisch verantwoord, goed idee!

  4. Ik heb al een tijdje geleden deze goedkope “plantenlabels” gebruikt maar noch met potlood noch met stift blijft de naam er opstaan.

  5. Die bamboestokjes tonen heel goed. Maar eigenlijk vind ik stokjes tussen de planten niet zo natuurlijk staan. Ik doe het wel bij pas geplante, bijzondere exemplaren en bij de bonsai’s.
    Maar sommige permanent-stiften, waar je dan de naam keurig mee op dat labeltje schrijft, zien toch kans ma een seizoen te verbleken. En dan moet ik nóg naar de naam raden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: