Zonnig en netjes

Na enkele druiligere week-ends was het dit week-end nog eens redelijk droog. Maar vooral vandaag was het erg mooi weer, er zijn ergere dagen om een dagje verlof te hebben gepland.

Zo kon ik vandaag eindelijk het gras maaien. Dat stond vorige week nog ongeveer een halve meter hoog, maar begon duidelijk in ’t zaad te komen. ’t Gras kwam in de fruitkamer ook veel te hoog voor de fruitstruiken. Tijd om te handelen.

Vooral de afboording tussen het gras en de bosaardbeien onder de fruitbomen was een hele klus. Ik heb vorige winter het mollennet, dat de wortels van de fruitbomen moet beschermen tegen woelmuizen, verlegd: toen ik  de eerste bomen plantte draaide ik het net rond de stam van de boom, maar tijdens het verplanten van een boom werd me duidelijk dat dat niet optimaal was : teveel overlappende stukken gaas dicht tegen de stam.

Nu ligt het gaas overal recht naar boven, op 30 cm van de stam van af, maar dat maakt dat het ook tot tegen de graskant ligt. Ik kan dus niet langer met het grasmachine de boord afrijden zonder het mollennet te beschadigen. Het wordt dus dringend tijd om het gras af te zomen met stenen,  zoals ik vorige week al aangaf.

De tuin zag er na al dat werk echt  goed uit (ik ben snel tevreden). Tuinen zien er toch  – net zoals vrouwen – mooier uit als de zon schijnt, en wanneer alles een beetje op orde staat.

Rond 20 uur zette ik me dan ook neer in mijn zetel, om te genieten van de tuin, terwijl het geraas van het verkeer begon te stillen. Luisterend naar de lijster en de vink die om het luidst proberen te zingen. En kijkend naar de boomkruiper die ook dan nog steeds heen en weer vliegt op zoek naar eten voor de kroost. Tot tijdens het schemeren buiten blijven, genietend van de warmte onder de laatste lichtstralen, tevreden over ’t geleverde werk en ’t resultaat.

Dit werd dus

dat

Links de appelhaag, daarnaast de kruisbessen in haag, daarachter de druiven (zoek de zeven verschillen met deze foto  .

Verder groei alles ook flink in de trosbessenkamer :

De trosbessenkamer, met aardbeibakken

13 gedachten over “Zonnig en netjes

  1. Properkes! Ik denk dat er gisteren veel gras afgereden is! Bij ons dus ook , maar ik ben hier en daar toch rond een veldje boterbloemen of madeliefjes gereden, 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: