Zwaar labeur

De eigenwijze tuinier overpeinzde deze week nog een stukje over de nood om van onze tuin te kunnen genieten. Dit week-end beperk ik me in eerste instantie tot het zware labeur, en door het druilige weer viel er eigenlijk weining plezier aan te beleven.

In de grote bessenkamer worstel ik met de rijkelijke groei van ’t gras. Dit stukje tuin was vroeger moestuin, en er zit duidelijk nog flink wat voeding in de bodem. Ik kan het gras hier nog niet afdoen, omdat ik vorig jaar veel krokussen en narcissen in dit tuindeel plantte en het loof van deze planten nog lang niet gedroogd is… Het onkruid overwoekerde de kiwibessen en druivelaars, maar dat euvel is ondertussen verholpen door een plaatselijke wiedactie.

Ook in de trosbessenkamer woekerde het onkruid er op los. Na enkele flinke wied-sessies is hier alles onder controle. Op termijn wil ik hier houtsnippers leggen als bodembedekking, maar dat stond nu niet op de agenda. Gisteren werd namelijk dit hoopje grond geleverd. 5 m³ grond verzetten, een leuke work-out.

De hele hoop was gisterenavond verdwenen, ondanks het vreselijke rotweer (wat deze job absoluut NIET leuker maakt). Voor het mooi egaliseren van de grond moet ik wachten tot het opnieuw wat droger is.

Vandaag werden nog wat aankopen van Beervelde aangeplant en wordt er ook een beetje gewied onder de fruitbomen: op de foto hieronder zie je de plaats met het minste onkruid (een bewijs dat die bosaardbei een geweldige bodembedekker is).

11 gedachten over “Zwaar labeur

  1. Heb dit jaar ook houtsnippers tussen de bessenstruiken gelegd. Eerst wel al het onkruid afgedekt met karton. Bij ons werden ze niet alleen overwoekerd door gras maar ook door kleefkruid en hagewinde. Geen pretje om dat continue te moeten verwijderen.

  2. Dat gras tussen (pas gezette) struiken en hagen is een echte miserie. Gisteren ook meer dan een uur op mijn knieën zitten knippen, en toen was mijn tijd op, maar het gras nog lang niet 😦

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: