Bloesem

Ondertussen lijken de appelaars minder  achterstand te hebben opgelopen qua bloesemtijd dan de vroege bloeiers. De meeste appelaars staan nu volop in bloei.

De braambessen gaan volgens mij quasi geen achterstand hebben in vergelijking met vorig jaar, de eerst braam (boysenbes) staat volgens mij over minder dan twee weken in bloei als ’t weer nog even zo blijft, qua timing niet zo veel later als vorig jaar.

Voor wat betreft de aardbeien heb ik geen referentie, maar sinds dit week-end beginnen de planten aarzelend te bloemen.

11 gedachten over “Bloesem

  1. Idem hier met de aardbeien. Ik heb het even nagekeken: vorig jaar hadden wij begin juni onze eerste aardbeienoogst. Daar zullen we misschien wel op voort kunnen gaan, de bloesems heb ik toen niet zo goed in’t oog gehouden…

  2. Enorm veel bloesems hé dit jaar 🙂 En prima weertje voor de bestuivers! ’t Zou wel eens een topjaar voor het fruit kunnen worden, mag wel na de flutse van vorig jaar.

  3. Bij nader inzien vind ik appelbloesems nog mooier dan nashibloesems.
    En voor ik het weer vergeet: ik heb een pol Isopyrum opgepot, eenmaal afgestorven zou dit knolletjes moeten geven. Dus als het je interesseert kan ik je dan hopelijk wat knolletjes opsturen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: