Het Eerste Gezicht – April 2013 (Jaargang 1/ aflevering 4)

Door de eeuwig durende winter zijn er nog steeds niet zoveel veranderingen zichtbaar in de tuin, maar we blijven volharden in de boosheid (en dit in tegendeel tot de winter).

De voortuin.

De rommel is nu zowat volledig opgeruimd en de hagen zijn ook voorzien van steundraad. Er zijn naar ’t schijnt ook enkele planten aangeplant, maar die wachten op de lente om zich kenbaar te maken . Helemaal rechts zie je ook een stukje van de nieuwe tuinpoort. De Magnolia is een beetje naar achter geplaatst, om er zeker van te zijn dat hij achter de rooilijn staat.

Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.


De tweede foto is een overzicht van de vlindertuin. Hier zijn ook enkele plantjes aangeplant, het mussenhotel hangt in volle glorie tegen de muur en je ziet ook nog een nestkastje hangen achter het tuinscherm. De aandachtige bezoek(st)er had ondertussen al lang opgemerkt dat er ook nog enkele bijkomende haagjes zijn aangeplant. De tuin is de voorbije week ook (eindelijk) opgedroogd en opgeruimd.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, met zicht op de struikenborder, waar de voorbije maand het meeste vooruitgang geboekt is. Ik heb de beeldhoek voor deze foto een beetje aangepast, zodat de struikenborder beter in beeld staat. De rhizomenbegrenzer om de bamboe van de buren tegen te houden is aangebracht. Net daarvoor tekent een haagbeukenhaag present over zowat de volledige lengte en de struiken van de struikenborder zijn op één na ook allemaal aangeplant. Wel frustrerend dat het resultaat van alle noeste arbeid zo goed als onzichtbaar is.

Dan zie je die nestkastjes tenmminste wel onmiddelijk hangen (of zijn het de palen die opvallen). De houtstapel wordt zienderogen kleiner. Volgende maand is hij weg en ligt er misschien een terras.

De hoogstamappelaar is uitgebogen, maar dat had ik jullie al verteld.

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow


Foto van de tuin achter het huis, vanuit ons salon. Mensen met een scherp oog zien de aangeplante hagen, maar verder is er weinig nieuws onder de zon wolken toch zon, maar dat zal nu wel snel veranderen.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

De schaduwtuin

De narcissen staan in bloei. Verder wacht ik op de hondsdraf die hier als een onkruid woekert vorig jaar zo mooi stond te wezen. De hostapotten zijn ook klaar gezet voor de zomer. Het vliesdoek probeert de jonge, al uitgelopen hosta te beschermen. Deze zomer worden de meeste van deze potten uitgeplant.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

3 gedachten over “Het Eerste Gezicht – April 2013 (Jaargang 1/ aflevering 4)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: