Zompig

“Ik zoek bloembollen om in een veldje Vinca minor te zetten” vraagt een vrouw aan één van de vele bloembollenstanden.
“Dan zou ik zeker voor één van deze krokussen gaan, die zijn erg geschikt om te verwilderen” zegt de standhouder.
“Verwilderen? Dat wil ik niet hoor” zegt de vrouw verbolgen.”Ik wil wel dat mijn tuin netjes blijft”.
Ik hoor standhouder nog uitleggen wat het verwilderen van bloembollen betekent terwijl ik verder zoek naar wat ik zoek…

Dit week-end waren het opnieuw parkdagen in Beervelde. De weergoden waren ons alvast niet gunstig gezind, maar aangezien ik enkele planten op voorhand had besteld was ik zowat verplicht om af te zakken naar het doornatte park van Beervelde. Gezien mijn status van telbureauvoorzitter kon ik mijn bezoek ook niet verschuiven naar morgen.
Als je daar dan rondloopt krijg je medelijden met die standhouders die heel wat planten/materiaal aansleuren met het oog op wat extra omzet. In vergelijking met de voorbije edities was er een pak minder volk.

Naast een pak bloembollen heb ik mijn twee nashi-peren, enkele stokken van de framboos ‘Octavia’ (ter vervanging van de ter ziele gegane ‘Polka’) en enkele vlinderlokkers aangekocht.

En ook nog wat zaadjes voor een zéér beperkt moestuintje (radijsjes, een extra pompoenensoort; nog een courgetteras bij en een zakje suikermaïs gezien de vele positieve reacties die ik in blogland heb gelezen).

2 gedachten over “Zompig

  1. ik vind Beervelde iets te ver om naar af te zakken. Al zullen er veel variëteiten te vinden zijn die ik hier nergens op de kop kan tikken. Hoe zit het er met de verkoopprijzen? Ik schrik me vaak een bult: 5 of 6 euro voor een P9 vaste plant !!!! Kan me niet van de indruk ontdoen dat er een grote stroom snobisme in tuinland is aanbeland.

  2. Er staan enkele standhouders die inderdaad duur zijn, maar niets belet me daar niets te kopen. Ik wou absoluut Persicaria 'Fat domino' kopen, Door even rond te kijken heb ik me die aangeschaft voor 3,5 EUR in een grote pot, terwijl die bij enkele andere standhouders 4,5 EUR voor een P9 moest kosten.
    Verder heb ik me 2 soorten Phloxen gekocht (Omega en Lichtspiel), ééntje voor 2,5 EUR, de andere soort 3 EUR per pot. Ik denk niet dat ik die goedkoper vind in een kwekerij (en daar zou ik ook lang zoveel keuze niet hebben).
    Bij één standhouder zag ik vaste planten geprijsd aan 3 EUR pot, 6 EUR voor drie stuks.
    Beervelde is inderdaad ver, maar als ik de verschillende kwekerijen die me interesseerden allemaal individueel zou moeten bezoeken, zou ik nog heel wat extra km moeten afleggen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: