Natuur in de tuin
Comments 6

Gehakkelde Aurelia (Polygonia c-album)

Ik geef toe, lang niet de beste foto’s, maar ik ben gewoon tevreden eindelijk ook deze in mijn tuin te kunnen vastleggen. Op één waarneming in de lente was dit zowat de laatste ‘courante’ vlinder in Vlaanderen die ik nog niet had waargenomen in de fruitberg. Bovendien zit hij ook nog op de Echinacea. Het valt me op dat ik alleen op Echinacea var magnus insecten zitten, niet op de cultivars.

 

6 Comments

  1. O, maar op de cultivars zitten ze echt ook wel. Bewijzen daarvan mocht ik reeds meermaals aanschouwen in eigen tuin.
    Geen echte vlinderzomer dit jaar, vind ik. Al kon ik er de laatste twee weken gelukkig toch wat meer observeren dan voordien.

  2. Hier vliegen nu flinke aantallen koolwitjes rond. De Atalanta en dagpauwogen zijn inderdaad veel minder talrijk aanwezig dan vorig jaar. De meeste andere vlinders (Koniginnepage, Distelvlinder, Zandoogje, Landkaartje, Bont zandoogje,…heb ik slechts enkele keren 'gespot')

  3. Hele mooie macro's van deze prachtige vlinder. Gisteren nog zag ik hem hier op de hemelsleutel, samen met de distelvlinder. En dat was de eerste distelvlinder dit jaar hier.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s