Prachtige finale

Het was weer een prachtig week-end. Nadat ik nog eens bewees dat composteren een werkwoord is (twee bakken omgezet) ook nog het gras afgereden. Daarna vond ik dat de tuin – van achteraan bekeken – er best wel OK uitziet.  Maar ja, met zo’n mooi en zonnig weer ziet alles er beter uit.
De fikse regenbuien van donderdag en vrijdag (samen > 20 mm neerslag), zorgde er ook voor dat alle planten er fris en monter bij stonden.
Daar wordt een mens goedgeluimd van. Daarom enkele sfeerbeelden …
Deze oude stronk (pruimenboom of kerselaar) staat er wat minder fris en monter bij. Hij zal volgend jaar  midden in de bloemenweide staan.
Een stukje frambozenhaag (zowel links als rechts – met links het ‘gat’ vanwege de niet-groeiende ‘Polka’ die vorige week gerooid is)
Vandaag twee pompoenplanten opgeruimd, helemaal vernietigd door meeldauw, wie sprak er daar over fris en monter? Ik heb nog enkele vruchten trachten te redden en in de zon laten narijpen. Zoals U  kan zien zijn dit kleine pompoenen (‘Small sugar’).
Verderop staat er nog een pompoen vol groeikracht, overladen met jonge vruchten. Nochtans hebben de planten daar minder zonlicht, maar wel enkele uurtjes vroeger. Zo droogt de dauw sneller op, en blijft de meeldauw langer wel, vermoed ik.
Volop warmte en ook nog windstil. Nartuurlijk zijn ook de insecten dan op de afspraak.
Waar teken ik voor nog zo’n week-end volgende week?

Eén opmerking over 'Prachtige finale'

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: