Mini-brakel

De kuikens zijn al flink opgeschoten, het formaat van een flinke kwartel. Ze beginnen er nu ook uit te zien als mini-brakeltjes.  Sinds vrijdag lopen ze vrij rond in het hok. Toen mama kloek vrijdagavond het nachthok wou intrekken, hadden de jonge brakels dat niet begrepen. Met een behulp van een schepnet heb ik ze dan maar allemaal de weg gewezen. Zaterdagavond volgden drie van de vijf kuikens keurig ma kloek. Voor één van de twee andere kuikens ben ik met de fiets een blokje om mogen rijden, want die zat in de tuin bij de achterburen. Vanaf zondag volgen ze allemaal keurig Ma kloek.

Over twee tot drie weken zouden we ook het geslacht moeten kunnen onderscheiden. In mijn grenzeloos optimisme hoop ik op drie hennen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: