Tuin vol Palen

Bramenhagen rond de aalbessentuin

Dit week-end heb ik als volleerde mol de laatste kastanjepalen in de grond gewerkt. Na weken zoeken uiteindelijk toch kastanjepalen van 300 cm lang op de kop kunnen tikken. Omdat gaten boren in zware leemgrond met een manuele grondboor een helse klus is, toch maar een motorische grondboor gehuurd en alle palen 80 cm in de grond gewerkt. Daarbij tot de conclusie gekomen dat gaten maken met een motorische grondboor ook een flink karwei is, alleen gaat het wel iets sneller.

De voorbijgangers kijken ondertussen verwonderd naar de tuin met palen, maar over enkele jaren zouden deze palen de steun en toeverlaat moeten worden voor bramenhagen, druiven en kiwi(bessen). Als de blaren tijdig van mijn handen verdwenen zijn, start ik volgende week met het uitwerken van de staaldraad als leisysteem.

Lyrasysteem voor de druivelaars en pergola voor de kiwi(bessen) op de achtergrond, vooraan palen voor de kruisbessenhaag

2 gedachten over “Tuin vol Palen

  1. Haha, ik heb afgelopen weekend ook m'n frambozen en bramen voorzien van de nodige palen en draad en ging er iets over bloggen, maar nu ik dit zie, durf ik niet meer 🙂

  2. Ik ben begonnen met het aanbrengen van de staaldraad. De Aalbessen, kruisbessen en kiwi's zijn al klaar. Ik denk dat ik nog een maandje werk heb voor het 'klaar' is…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: