Klaar

Ondertussen is de tuin volledig klaar voor de velt ecotuindagen van dit week-end. Ik moet wel nog de speculaas bakken, de infobordjes en wat extra vlaggen ophangen, maar verder is alles klaar.

Het blijft wel een zeer eigenaardig seizoen. Sommige planten zijn relatief vroeg, andere laat tot extreem laat. De rambler tegen de gevel was vorig jaar zo goed als uitgebloeid, en is dit nog lang niet aan zijn hoogtepunt qua bloei.

Wel positief : alles blijft tot nu toe frisgroen, ook al vrees ik dat dat niet lang meer gaat duren zonder regen.

Ook nieuw voor me, een eerste keer een eco-tuindag zonder zware onweersbui de week ervoor. Geen platgeslagen bloemenweide, bloemenborders,…

Maar ’t mag wat mij betreft volgende week dus wel regenen. Ik geef nog eens alle info:

Net zoals de voorbije jaren doe ik ook dit jaar weer mee aan de eco-tuindagen. Op zaterdag 3 juni (09h00-17h00) en 4 juni (09h00-13h00) is iedereen welkom in mijn tuin, de Fruitberg, Sint-Truidense Steenweg 394, 3300 Hakendover (Tienen).

  • Ik organiseer de hele tijd door rondleidingen, maar je kan ook de uitgestippelde route – met infobordjes – volgen. Ik probeer je ook op al je (tuingerelateerde) vragen een antwoord te bezorgen. Ik leg de nadruk op biodiversiteit en water in de tuin (droogteresistent tuinieren).
  • Er is een boekenstand van velt
  • Ik verkoop plantjes ten voordele van ‘Onzen hof’, een leuk project hier in de buurt, waar ik graag een steentje aan bijdraag. Verwacht geen honderden plantensoorten, maar ik heb wel enkele leuke plantjes aan democratische prijsjes in de aanbieding. Het is en blijft wel een kleinschalig project.
  • Je kan ook op het terras wat nagenieten van de tuin bij een koffie en een stukje zelfgebakken speculaas.

De tuin is makkelijk te bereiken, er is een bushalte op een steenworp van de tuin (lijn 313, Halte “Hakendover dorp”) met rechtstreekse connectie naar het station, en parking is er in theorie ook meer dan voldoende in onze straat.

3 gedachten over “Klaar

  1. We zijn ook hier in het noorden aan regen toe, bij voorkeur een nacht lang zacht aanhoudende regen. Dat zal zowel jouw tuin als de onze echt goed doen. Maar ja, dat wordt nog steeds niet op bestelling geleverd.
    Ik wens je hoe dan ook heel mooie en geslaagde dagen met precies genoeg geïnteresseerd bezoek.

Reageer