Pi-oen

Paeonia ‘Early Windflower’ (foto boven) heb ik al eerder besproken. Het is een kruising van twee botanische pioenen,  Paeonia emodi en Paeonia veitchii. Ik heb na wat zoeken beide ouderrassen kunnen aanschaffen, en die ook een plaatsje gegeven in de tuin.

Een van die ouderrassen, Paeonia emodi, bloeit nu voor de eerste keer. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik weinig verschil zie tussen beide planten, maar dat zal me misschien wel duidelijker worden indien ook deze P. emodi volgroeid is. De kleine pioen links op de foto van P. emodi is P. veitchii.

Voor P. emodi (rechts vooraan op de foto) staat nog een derde botanische pioen, Paeonia obovata var alba. De plant , die ondertussen al enkele jaren in mijn tuin staat, is het voorbije jaar eindelijk flink gegroeid. Ik hoop de plant volgend jaar aan de bloei te krijgen. De foto’s op internet scheppen alvast de indruk dat het een echte schoonheid is.

4 gedachten over “Pi-oen

  1. Mijn pioen die ik kocht in Hessenhof (weet haar naam niet want het is een andere dan wat op het kaartje stond) wordt al het tweede jaar op rij aangevreten in de knop en bloeit daarna niet meer. Jij een idee wie dit doet en hoe ik het kan voorkomen?

  2. Het lijkt me een mooie pioen Ik vind een pioen niet alleen prachtig maar de geur is hemels. Ik heb vrij veel pioenen staan al sinds vele jaren en zij doen het allemaal zeer goed. Geef ze ieder jaar een hand vol compost. De soort of naam weet ik niet meer. De enige pioenboom die ik heb is al bijna uitgebloeid.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: