Maai mei niet

Ondertussen is de maand mei voorbij. Tijd dus om het gazon te maaien. Ik heb een groot deel van mijn gazon (50%) heel het jaar door niet gemaaid. De rest 3 keer. Zo heb ik achtereenvolgens kunnen genieten van madeliefjes, klaver, wilde peen, duizendblad en bijenkorfje. Ik maai mijn gazon nu een eerste keer omdat ik over enkele weken nog wat bollen wil aanplanten, en het gras dan echt vrij kort wil maaien, dat doe ik niet in één keer… Over twee weken maai ik dus nogmaals…

Echt hoog wordt het gras niet in mijn gazon: ik geef al jaren geen meststoffen aan mijn gazon, het meeste gras groeide op veel plekken niet hoger dan 15 cm in zo’n droog jaar.

Veel meer dan de bestuivers was onze kat tevreden over het “lange” gras, ze had een vast plekje tussen het hoogste gras waar ze heel de zomer heeft liggen zonnen/vegeteren.

7 gedachten over “Maai mei niet

  1. Ons gazon ging, vele jaren geleden, letterlijk en figuurlijk op de schop om plaats te maken voor bredere borders en tuinpaden. Nog geen minuut beklaagd; ik kreeg een pak meer diversiteit in de plaats.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: