Ideale potplant

Ondertussen doe de rolklaver het nog steeds uitstekend in de pot. De plant bloeit onophoudelijk vanaf einde mei, en ziet er ook gewoon uitstekend uit. Ik heb ondertussen nog enkele potten gevuld met stekjes van deze eerste plant.

Er is eigenlijk altijd wel leven te zien op deze planten. Het grappigste zijn foeragerende hommels, die veel te zwaar zijn voor de bloemstengels, en steevast 4-5 cm naar beneden vallen wanneer ze landen op een bloem.

7 gedachten over “Ideale potplant

  1. Ik ken de rolklaver alleen als wilde plant. Als hij ook op de markt verkrijgbaar is en als potplant te houden is, dan moeten we daar maar eens wat van zien te scoren. Het zijn prachtig bloemen met dat rode accent.

    1. Het is inderdaad een mooie plant. Witte en rode klaver doen het niet goed in pot, rolklaver wel.
      Je kan die zelf makkelijk ‘oogsten’ in het wild. Van een grote plant een kleine stukje afsteken (met wortels) of gewoon enkele droge zaaddozen meenemen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: