Meer weer

Koning vorst heeft dit jaar, in tegenstelling tot de voorbije jaren, vrij laat de Fruitberg verlaten. Het heeft ook redelijk vaak wat gevroren, voldoende om planten zich ervan te weerhouden om al uit te lopen om daarna kapot te vriezen.

Hydrangea ‘Anthony Bullivant”

Je ziet dat nu duidelijk in de tuin. Niet alleen aan de bijenboom – die uitbundig bloeit nu alle uitlopend blad eens niet kapot gevroren zijn- maar ook aan de Hydrangea villosa. Deze planten hebben de voorbije jaren ook steevast vorstschade opgelopen, maar dit jaar dus niet. Ze zijn dit jaar in volume verdubbeld, en hebben eindelijk de echt mooie, grote viltige bladen die ze zo kenmerken.

Hydrangea ‘Hot chocolate’

Ik vind H. villosa een veel interessantere plant dan alle andere Hydrangea, omdat deze ook mooi blad leveren.

6 gedachten over “Meer weer

  1. Het is me al vaker opgevallen: je hecht vrij veel belang aan het blad. Terecht. Doch voor mij primeert de bloei net dat ietsje meer. Wat dat laatste betreft: hier gaat mijn voorkeur uit naar de Hydrangea ‘Anthony Bullivant’.

  2. Klopt hydrangea villosa heeft mooie fluweelachtig behaarde bladeren. Had er vroeger ook eentje maar door een te korte snoei, denk ik, is hij gesneuveld. Door de vele regen dit jaar in tegenstelling tot verleden jaar hebben onze hortensias macrophylla en paniculata het naar hun zin. Zullen zeker ook langer bloeien.

  3. Wij hadden een vijftal bloembakken waar we zeker vier jaar niet moesten naar kijken Allemaal kapot door de vorige winter, niets teruggeplant. We moeten het doen met foto’s van bloggers die hun tuin af en toe demonstreren…

  4. Dit is een prachtige soort. Hij heeft iets weg van de Hydrangea aspera, ook met groot, fluweelachtig blad, die het hier dit jaar gelukkig ook weer goed doet. Jouw soort lijkt me wat sterker te zijn dan de aspera.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: