Bloesem

De abrikozen en amandel zijn ieder jaar de eerst bloeiende fruitbomen. De koude van de voorbije weken zorgt er in ieder geval voor dat die bloesem een beetje later is dan andere jaren, maar de bloemknoppen beginnen nu toch te schuiven. Ik vermoed dat de bomen over een week of twee volop in bloei zullen staan.

Daarna zal het zoals ieder jaar weer  afwachten zijn of er nog een echte vorstperiode aankomt, waardoor de oogst zou gedecimeerd worden…. Ook niet zo heel positief, ik zag vandaag pimpelmezen een nestkast inspecteren. Het is echt nog veel te vroeg om aan een nest te beginnen.

Nog even verder over de koude van de voorbije weken, er valt hier, voor zover ik kan zien, geen vorstschade te bespeuren. Zelfs de jonge Passiflora caerulae lijken me nog in orde.

6 gedachten over “Bloesem

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: