Lente

Omdat onze stakende collega’s ons de toegang tot onze werkplek ontzeggen, heb ik vandaag een dagje vrij genomen. Het was een fantastische dag om wat in de tuin te werken. ’t Werd hoogtijd dat ik eraan begon, want ik had al weer enkele weken helemaal niets meer uitgespookt in de tuin.

Vandaag was dat het snoeien van het klein fruit.

Daarmee is officieel een nieuw tuinjaar ingezet. De komende twee weken zouden we nog van ’t zelfde weer hebben, dat vormt wat mij betreft geen probleem. Zaterdag probeer ik ook nog de appel- en perenbomen te snoeien, en alle snoeihout te verhakselen, maar ook daarna heb ik nog een waslijst van klusjes die ik wil uitvoeren in de tuin.

Het was vandaag ook de eerste dag dat de krokussen bloeiden. Dan staat de lente echt wel aan de deur.

Het zonnetje brengt ook in mij het zonnetje naar boven. En ik kan ook eindelijk terug met de fiets naar ’t werk, ik ben dit jaar nog maar 9 keer met de fiets gaan werken, gladde wegen en 110 km fietsen per dag zijn wat mij betreft geen goede combinatie…  Er breekt nu ook een erg mooie periode aan op de fiets: het zou de komende weken vaak helder zijn, en dan kan ik zowel ’s morgens genieten van de zonsopgang als ’s avonds van de zonsondergang.

11 gedachten over “Lente

  1. Ik heb vandaag toch ook wat me-time genomen in eigen tuin en onder andere twintig Helleborussen ter aarde besteld. Het was, zoals je schrijft, een fantastische dag en tevens de eerste dag dat ik lentekriebels ervoer.
    Prachtige krokus. De naam heb ik alvast genoteerd.

  2. Hier was het ook buitenspeeldag 😉
    Nashipeer en een appelaar gesnoeid, hout verhakseld en uitgestrooid, serre geëffend).
    Mijn fiets werd gepoetst (dochter gebruikte hem veel de laatste tijd, ik helaas amper) en er werd een nieuwe stuurtashouder opgezet.
    Laat dat mooie weer maar komen!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: