Plant van de Maand September 2016 : Aster novae angliae barr’s pink

Ik ga nog steeds even door met het thema “Plant van de maand”. In september kies ik opnieuw voor een Aster, deze keer Aster novae angliae barr’s pink.

De Groep Aster novae angliae is één van de grootbloemige asters, en typeert zich door erg stijve en stugge takken (die dan ook geen ondersteuning nodig hebben. Deze aster werd meer dan 300 jaar geleden geïntroduceerd maar zijn nooit zo populair geweest als de groep van aster Aster novi-belgi (deze laatste groep, waarvan honderden cultivars bestaan zou redelijk invasief groeien, en staat daarom niet in mijn tuin).  Aster novae angliae biedt behoorlijk resistentie tegen meeldauw, nog een reden om ze te verkiezen boven vele andere asters. Op de bovenste foto zie je dat het blad ook in september nog vrij van meeldauw is.

ds1_1479

Toch kan je best een andere plant voor deze plant zetten, want het blad gecombineerd met de stugge groeiwijze is niet direct van uitzonderlijke schoonheid.

Het zijn vrij grote planten (150 cm hoog) en uitzonderlijk goede nectarplanten voor vlinders en één van de favorieten van de dagpauwoog. De plant start als één van de eerste herstasters in mijn tuin maar bloeit lang door.

 

14 gedachten over “Plant van de Maand September 2016 : Aster novae angliae barr’s pink

  1. Ik zal me daar toch eens moeten in verdiepen in die asters, er stonden vroeger prachtige exemplaren bij mijn ouders in de tuin. Het soortje dat ik hier heb staan met kleine bloempjes vind ik daarmee vergeleken maar teleurstellend. Zal moeten onthouden om hier nog eens te piepen als het zover is.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: