Plant van de Maand Mei 2016 : Polygonatum (Salomonszegel)

Ondertussen loopt mei ongeveer ten einde, tijd voor een nieuwe “Plant van de maand”…

Ook in mei is de plant van de maan een schaduwplant, meer bepaald Polygonatum of Salomonszegel.

Polygonatum behoort tot de familie van de Asperges, deze wortelstokvormende familie breidt zich in de schaduwtuin langzaam uit tot mooie bosjes, overhangende planten met karakteristieke bladvorm en en in mei de mooie , hangende witte klokjes. Bij deze plant kot bij mij vooral de omschrijving ‘gracieus’ in gedachte. Geen schreeuwerige kleuren, gewoon stijlvol mooi zijn.

Niet alle salomonszegels hangen zo mooi over. Ik heb hier ook nog enkele Polygonatum soorten staan die kaarsrecht omhoog groeien, zoals de hieronder afgebeelde Polygonatum Cihrrfolium, die met witte of roze bloemen bloeit (maar wel een ietsje later).

5 gedachten over “Plant van de Maand Mei 2016 : Polygonatum (Salomonszegel)

  1. Dat vind ik ook: gracieus en zonder poespas. Een hele mooie plant en je hebt hem mooi op de foto gezet. Ik had er één, tegen een noordmuur aan, die dit jaar is uitgebreid tot twee. Ook met die schitterende hangende bloemetjes.

  2. Ben weer bij gelezen en heb notitie gemaakt van de Salomonszegel; heb nl. nog een klein schaduwstukje met plek. Bedankt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: