Beervelde 2015

Deze herfst was ik nog eens van de partij op de Tuindagen van Beervelde. Ook het goede weer was er nog eens bij, dat was de voorbije herfstedities wel eens anders. Buiten het traditionele ‘hier en daar een bestelling afhalen’ had ik ook enkele leerrijke gesprekken met standhouders.

Net voor ik dacht dat het wel goed geweest was passeerde ik een stand waar een plant stond die ik al twee jaar zocht (ooit gezien in Gardener’s World). Deze Verbena ‘Lavender Spires’ is waarschijnlijk een kruising van Verbena hastata en Verbena macdougalii). De plant is steriel, zodat de plant blijft doorbloeien, en niet uitzaait als de meeste telgen uit de Verbena-familie. Wat hij wel gemeen heeft met de rest van de familie is dat het een uitstekende nectarplant is.

9 gedachten over “Beervelde 2015

  1. Raar plantje, eerlijk gezegd :-). Maar Beervelde in het weer van afgelopen weekend klinkt heerlijk! Nog gaatjes gevonden voor al die bestellingen?

  2. Mooie plant! Ik zag ze ook ooit in een RHS garden show op de BBC, en dacht: die moet ik nog hebben 🙂 Ik heb afgelopen voorjaar drie van deze plantjes gekocht in Beervelde.
    We zijn afgelopen vrijdag ook naar Beervelde geweest: het weer was er echt goed voor, de lange file nadien naar huis was wat minder 😦

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: