Oogst in ’t verschiet

Het warme voorjaar legt me duidelijk geen windeieren, maar wel abrikozen. Gezien abrikozen zo vroeg in bloei staan, gaat de oogst vaak verloren door late (nacht)vorst. Maar dus duidelijk niet dit jaar.

Beide boompjes zijn overladen met vruchten. Vruchtdunning gaat duidelijk noodzakelijk zijn, maar dat is een positief probleem, denk ik dan.

7 gedachten over “Oogst in ’t verschiet

  1. Inderdaad luxe, zoveel fruit.
    Een vraagje : is het nu nog mogelijk om fruitbomen te planten, of wacht ik daar beter mee tot het najaar/nieuwe voorjaar ?

    1. Klassieke fruitbomen (appel, peer, pruim, kers, kriek, abrikoos, nectarine, perzik, abrikoos) plant je best met blote wortel, en dat is echt te laat nu.
      Maar je kan wel vijgenbomen en andere exoten in pot aankopen nu. Ik zou wachten tot het najaar

  2. Vruchtdunning vind ik toch altijd een behoorlijk karwei, zeker als het in die hoogstammen moet gebeuren. En dan durf ik al eens laks zijn, en dan durf ik mij dat achteraf wel eens te beklagen :-/

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: