Herfst

De herfst staat niet langer voor de deur, hij is ingetreden. De eerste herfstkleuren beginnen zich hier schoorvoetend te tonen.

Zo begint deze Cornus florida ‘Rainbow’ langzaam aan te verkleuren. Het gepanacheerde blad blijft ook in de herfst bont. Het zou niet de eenvoudigste plant zijn, maar meer dan de gok waard. De herfstverkleuring is namelijk spectaculair.

Ook de beukenhaag begint langzaamaan te verkleuren. Het is in de herfst dat een beukenhaag zich qua schoonheid onderscheidt van een haagbeukenhaag.

Verder kleurt de Cotinus nog wat roder

 en zet de wilde wingerd ook langzaam aan de apotheose in .

Verder zie nog altijd geen herfsttinten. De Parrotia , Fothergilla, Euonymus en Vaccinum zijn nog frisgroen. Echte herfstkleuren zie je vooral op dit gras, Carex testacea ‘Prairie Fire’, maar dat is niet direct seizoensgebonden.

Herfst? Neen dus. Hier nog niet.

10 gedachten over “Herfst

  1. Heerlijke en voor zich sprekende foto’s, maar afgaand op het weer dat vandaag uitermate genietbaar was, hou ik het met graagte nog even bij ‘nazomer’ in plaats van ‘herfst’. 😉

  2. In Nederland heb je nooit echt zo een ‘Indian Summer’, dat is soms wel eens een beetje jammer. Het waait zo hard hier dat het blad er al vanaf is voordat het verkleurd is, bij wijze van spreken. Maar die echte herfsttinten, ja, dat is prachtig natuurlijk!

  3. Wat betreft herfstverkleuring vind ik de prachtige warme gloed van de Liquidambar styraciflua één van de mooiste. Het betreft echter geen inheemse boom, toch erg bijzonder. Ook de vruchtdoosjes die de hele winter blijven hangen zijn erg leuk.

  4. Als straks de wilde wingerd kleurt: een feest.
    Maar die een permanent herfstkleurige Carex testacea ‘Prairie Fire’ vind ik altijd wel heel bijzonder, hoewel mensen altijd denken dat hij aan het doodgaan is…
    Hier in de tuin is alles nog erg groen, echt nog nazomer dus.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: