Eerste Gezicht Jaargang 1 / 7

Het is opnieuw tijd voor een aflevering Eerste Zicht , een stokje dat vorig jaar in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand tonen meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien.

Alle foto’s zijn aanklikbaar om meer detail te ontwaren.

De voortuin.

De lavendel (op 07:00) is al wat dikker geworden (ondertussen al twee keer teruggesneden). Het eerste grote vak (op 09:00) is nu ook volgeplant met Geranium macrorhizeum. Ook de pioenenborder is flink verder gevuld (waar de G. pratense volop aan ’t bloeien is). De Philadelphius (klein struikje vooraan aan de oprit) komt nu ook in bloem. In de border tegen de oprit aan zijn talrijke zaailingen uitgeplant, maar die zijn nog te klein om écht op te merken op de foto.

Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

De tweede foto is een overzicht van de vlindertuin. Alle planten zijn hier behoorlijk gegroeid, en er zijn ook nog enkele aankopen in de tuin bijgeplant. Volgend jaar zou dit er een heel pak voller moeten uitzien, maar ’t zal nog twee of drie jaar duren vooraleer het er echt goed gaat uitzien..

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, met zicht op de struikenborder. De hoogstamappelaar is nu flink aan ’t groeien. De grond is nu mooi ge-egaliseerd, in september wordt het gazon gezaaid. op de terastafel staat onze halve-vierkante meter moestuin : twee bakjes met snijsla.

>En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, vanuit het salon. De notelaar staat nu vol in blad, dit jaar zijn er opnieuw rijkelijk veel noten voorhanden.
Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

De schaduwtuin

Dit deel van de tuin ziet er even niet uit. Alle gras is afgedekt met grondfolie; zodat ik eind juli de shaduwtuin kan aanleggen zonder opgescheept te zitten met dat vervelende gras.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Je ziet een deel van de borderzoom. Verder de klavervierkanten in de verte én de kippenren voor kuikentjes. De kip broedt nog maar 10 dagen, dus dat wordt nog even wachten…

6 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 1 / 7

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: